Workshop
Voor de workshop halen we no waste groenten op uit de buurt 🥦. Dit kunnen ook oesterzwammen zijn uit de Dazo oesterzwammenkwekerij SpijkerZwam. Na uitleg en wat historie over kimchi gaan we samen de no waste kimchi maken. Er is ruimte om kennis uit te wisselen en vragen te stellen. We proeven nog wat andere fermenten, onder andere een kimchi van de No Waste Brigade! Aan het einde van de workshop neem je je eigen gevulde pot met een kimchi in de maak mee naar huis. De workshop wordt gegeven door Adam van de Tuinderij de Mijmering (https://demijmering.nl).
Fermenteren kun je leren
Heb je zin om iets nieuws te leren, duurzamer te leven en leuke mensen uit de buurt te ontmoeten? Samen ontdekken we hoe je groenten kunt fermenteren, inmaken of tot azijn kunt verwerken. Dit zijn allemaal manieren om voedsel langer houdbaar te maken, vol smaak en zonder verspilling.
Voor wie?
De workshop is er voor iedereen die bewuster wil omgaan met eten. Ook voor Gelrepashouders. Je leert hoe je voedsel langer kunt bewaren, gezonder kunt eten en meer uit je producten kunt halen. Zo word je zelfredzamer en bouwen we samen aan een hechte, duurzame community. Iedereen is welkom.
Praktische informatie
📅 Dinsdag 18 november, 19:00-21:00 uur (18:45 uur inloop)
📍 De Lommerd, Spijkerstraat 185a
💶 Kosten: €30 (Gelrepashouders €5)
👉 AANMELDEN KLIK HIER